mandag den 2. marts 2015

Nørreport

Konstruktionen viser det travle by-liv, hvor tilfældighederne spiller ind i alles liv. De to kvinder passerer hinanden i lys-krydset, de ligner hinanden, uden at tænke videre over en måske skæbnebestemt fremtid. Folk har for travlt til at komme til tops på noget der ikke kan defineres. Nogle glemmer deres børn i farten. De hjælpsomme mennesker bliver overset. 

Sebastians ensomhed - lego opstilling

Vi har prøvet at vise hvordan hovedpersonen, Sebastian, i novellen føler sig udenfor og malplaceret sammen med sin familie. Vi har opstillet en situation hvor familien sidder ved aftenmadsbordet, men hvor Sebastian sidder henne i hjørnet for sig selv. Ved bordet sidder hans mor, onkel og to søstre. Lego-Sebastian sidder med ryggen mod familien, for at vise at han er afvisende overfor dem og deres fællesskab.


Heidi, Andreas og Camilla 

NØRREPORT af Katrine T og Aviaaja


På det første billede ser vi drengen på trappen, der spørger den gamle dame om hun kan undvære et par kroner, kvinden ignorerer ham da hun har travlt og skal hjem at passe en syg dreng. På billede nummer 2 ses kvinden fra S-toget der misforstår Bitten og hendes veninde, da hun tror de vinker, men de tjekker blot sig selv ud.
Situationerne viser udviklingen i vores samfund i forbindelse med de sociale lag. De der ligger øverst i de sociale lag, har lært at vende kinden til de der er nederst. De er overbevist om at de ikke er deres problem og ansvar, og nogle er dermed gået hen at blive egocentreret.

Hjemkost - Lego: Albert, Laura, Natacha og Solveig


Vores Lego opstilling forestiller søsteren(Stine) og Sebastian i kælderen efter det første indbrud. Sebastian får øje på revnen fra vinduet hen over loftet og ser først nu den revne der har adskilt dem. Stine er sikker på den altid har været der. Rummet symboliserer også hans placering i familien, outsider og isoleret, placeret helt gemt væk i et kælder rum. Her brugte han det meste af sin barndom, hvor han kom ud med sine frustrationer igennem fx bomber.

Carolina, Frederik, Rass og Matilda - Nørreport

Herover vises skildringen mellem to liv, som er vidt forskellige; Bittens og drengens liv.
Muren symboliserer skildringen mellem over- og underklassen, og nettet er placeret på de riges side, da det er dem, som ignorere de fattige. Underklassen er nødt til at tage stilling til de rige, som vises da de f.eks. tigger om penge i historien, hvor de afvises af kvinderne.

Bitten og sin veninde som drikker kaffe ved Storkevandfaldet.
Omkring dem er guldmønter og andet værdifuldt, for at vise hvor rige de er, og hvordan de ikke mangler noget. De roser hinandens udseende og kigger i skobutikker.
De er iført rød som et symbol på hendes uld halstørklæde som nævnes i historien.

Drengen er i baggrunden og søsteren står foran ham. De er bygget som skeletter for at vise, at der er en kontrast mellem de to liv. Skeletterne står i kontrast til overstående billede af overklassen og dets overfladiskhed. Skelettet foran dem er et symbol for hvordan det er at være i drengens tilværelse. 

Hjemkomst






Sebastian (hovedpersonen) har lukket sig inde i en kuppel, hvor han er afskærmet fra følelser selv fra hans familie (som er de personer vi ser i forgrunden af billedet). Han kan kun forholde sig til det konkrete - ting (busk, blomst, flag og dæk) - og ikke det emotionelle.

Temaer i denne novelle er familierelationer og distanceret forhold til følelser. Dette kan ses på vores LEGO opstilling i form af den fysiske afstand mellem Sebastian og hans familie. Den afstand han tager til følelser kan ses i form af den kuppel han er sat i, han ser kun frem mod ting(det konkrete) og ikke tilbage mod hans familie(følelser).

Gruppe: Simon, Hannah, Camilla K og Julie K